Havo/mavoklas 

Heb je van je basisschool een mavo/havo-advies gekregen, dan kun je naar het JRL! Vanaf schooljaar 24/25 gaan we starten met een havo/mavoklas. We werken hiervoor nauw samen met het Baanderherencollege (BHC).
 
Op het Jacob Roelandslyceum kun je met een mavo/havo-advies bij ons op school beginnen in de havo/mavo-brugklas. Die duurt 2 jaar. In de havo/mavo-brugklas wordt lesgegeven op havoniveau. Deze klas is met name fijn voor jou als je nog niet goed weet wat het beste bij je past. Je gaat na de eerste klas verder in klas 2. In het tweede jaar dat je in deze klas zit, gaan we namelijk samen kijken of vmbo-t 3 of havo 3 de beste route is om verder te gaan. We werken dan ook nauw samen met het Baanderherencollege, zodat er altijd een plekje in Boxtel voor jou op het juiste niveau aanwezig is.
 

 

Wat maakt de havo/mavo klas nu anders dan de havo-brugklas?

 
In de havo/mavo-klas heb je een extra mentorles. Tijdens deze les is er extra aandacht voor leren leren en plannen en organiseren. Ook is er een uitgebreider programma voor loopbaanoriëntatie, hier leer je na te denken over wat je kunt, wat je wilt en waar wil je dat gaan doen.  
 
Je kunt met een mavo/havo-advies ook starten in de havo-brugklas. Deze duurt 1 jaar en na dit jaar is de verwachting dat je verder gaat in havo 2. Tijdens het aanmeldgesprek bespreken we samen met je ouders welk niveau het beste bij je past.  
 
Je kunt met een mavo/havo-advies ook starten in de vmbo-t brugklas op het Baanderherencollege. Als je een vmbo-t diploma hebt gehaald, kun je als je dat nog wil in havo 4 op het Jacob Roelandslyceum verder om nog je havo-diploma te halen. Keuze genoeg dus!