Sport & Lifestyle

SPORT & LIFESTYLE IS WERKEN AAN COMPETENTIES

Je bent een sport liefhebber, reflecterend, leergierig, sociaal, avontuurlijk. Herken je jezelf hierin? Dan is deze profilering wellicht voor jou op het lijf geschreven! Bij Sport & Lifestyle leggen we het accent op jouw sport(talent) ontwikkeling en persoonlijke vorming in een programma met een doorlopende leerlijn. Bij deze profilering komen onderwerpen aan bod die overlappen met andere vakken (denk b.v. aan biologie), we werken dus vakoverstijgend.

Je werkt aan verschillende competenties/ vaardigheden die in het algemeen maar zeker ook in de sport belangrijk zijn, bijvoorbeeld: samenwerken, leidinggeven, communicatie, organiseren en analyseren. Daarnaast worden fysieke vorming, mentale begeleiding, voeding, doping, conditie, leefgewoonten en blessures in deze lessen behandeld. Je bent naast het sporten ook theoretisch bezig. Belangrijk om te vermelden is dat je voor deze profilering niet heel goed in sport hoeft te zijn, je bent hier op school namelijk om je te ontwikkelen, maar je moet het wel leuk vinden!

Per week volg je 2 uur Sport & Lifestyle (dit is bovenop de reguliere lessen LO). Je hebt de ene week één theorieles gecombineerd met één uur sport en de week erna een blokuur sport en zo verder. Sport & Lifestyle is niet in plaats van de reguliere lessen Lichamelijke Opvoeding (LO), ook LO blijft op je rooster staan. Tijdens het theorie gedeelte zullen we ons theoretisch voor gaan bereiden op de sporturen. We sporten dus met een doel!

Tijdens de sporturen willen we jullie zoveel mogelijk laten kennismaken met sporten die niet of weinig aan bod komen tijdens de reguliere les LO, Bijvoorbeeld:

- SKATEBOARDEN
- ME-MOVER
- LACROSSE
- TRAMPOLINE SPRINGEN
- BOKSEN / ZELFVERDEDIGING
- YOGA / PILATES ETC.